Teamfoto Nickenloo en Cooper Hoveniers
Werkzaam in Hoorn, hoofdvestiging Burgerbrug

Schutting beitsen

Redactie hoorn-hovenier.nl, 16 april 2024
Met kwast schutting beitsen

Het weer wordt zachter terwijl de dagen langer worden. Geniet binnenkort weer van het buitenleven in uw tuin. Het is begrijpelijk dat niemand naar een lelijke schutting wil kijken, maar dat hoeft gelukkig niet.

Als u uw schutting wilt renoveren en beschermen voor de toekomst, is het slim om te beitsen!U kunt dit gemakkelijk zelf doen om kosten te besparen. In deze uitleg leest u waarom beitsen noodzakelijk is, hoe de behandeling werkt en wanneer u dit het beste kunt uitvoeren.

Wat doet beits precies?

Beits is een vloeistof die helpt voorkomen dat het hout te veel vocht vasthoudtIn beits zitten kleurpigmenten die beschermen tegen de zonnestralen en voorkomen dat de schutting verkleurtDoordat beits deze kwaliteiten heeft, wordt het een beschermend laagje voor de schutting

Waarom zou u uw schutting behandelen met beits?

Waarom is het nuttig om uw schutting te laten beitsen?U zorgt voor een langdurige bescherming van uw schutting door te beitsen. Het klimaat in Nederland is vaak onvoorspelbaar en wisselvallig.

De schutting lijdt onder de harde uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. Vooral de regen is een groot bezwaar omdat het hout van de schutting water opneemt. Hierdoor kan de schutting schade lijden of verzwakken door eventuele schimmelgroei of houtrot.

Om te verhinderen dat dit alles plaatsvindt, is het van groot belang om uw schutting te verzorgen. Beits is een fantastische optie omdat het de bescherming biedt die uw schutting in het Nederlandse klimaat nodig heeft. U hoeft uw beits niet jaarlijks te vervangen, de bescherming gaat lang mee!

In stappen uw schutting met beits behandelen

Voorbereiding: uw schutting schoonmaken

Voordat u daadwerkelijk start met beitsen, moet u het juiste voorbereidende werk uitvoeren. De start van het proces begint met het reinigen van de schutting. Het schoonmaken is van groot belang om alle mogelijke verontreinigingen en eerdere bewerking te verwijderen. Een hogedrukspuit kan hierbij van pas komen.

Stap 2: Schuur uw schutting goed

Ga aan de slag met het schuren van de schutting. Dit is noodzakelijk bij alle houttypen tenzij de verpakking van de beits iets anders aangeeft. Het is mogelijk om de schutting op te schuren met een schuurmachine of schuurpapier.

Stap 3: De schutting nauwkeurig schoonmaken

Na het schuurwerk is de schutting een beetje slordig geworden. Voor u bezig kunt met de beits is het belangrijk om de schutting nog een laatste keer goed schoon te maken. Het is noodzakelijk om eerst te controleren of de schutting helemaal vrij is van stof, anders kan dit in de schutting terechtkomen.

Wanneer de schutting stofvrij is, kunt u verdergaan met de laatste schoonmaaktaak. Het beste is om een borstel of een doekje met water in te zetten. Het is niet aan te raden om een hogedrukspuit te gebruiken, omdat de toplaag van de schutting daardoor beschadigd kan raken.

De vierde stap: Uw schutting van beits voorzien

Zorg ervoor dat u de beits gedurende 1 minuut goed doorroert voordat u begint met het beitsen. Het is vervolgens tijd om de beits gelijkmatig aan te brengen op de schutting met behulp van een kwast. Nadat de eerste laag beits 24 uur heeft kunnen drogen, kunt u zonder problemen verdergaan met een tweede laag.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0226 768 404 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Nickenloo en Cooper Hoveniers

Nickenloo en Coopers Hoveniers: De Groene Meesters van Noord-Holland.


Bij Nickenloo en Coopers Hoveniers, dé hoveniers van Noord-Holland, verwezenlijken wij uw droomtuin met vakmanschap en passie. Ons team van ervaren en creatieve professionals staat klaar om elke tuindroom tot leven te brengen, van ontwerp tot realisatie. Wij bieden een breed scala aan diensten: van het aanleggen van sfeervolle tuinen en het onderhouden van groene paradijzen tot gespecialiseerde boomverzorging en duurzame landschapsontwerpen.


Onze missie is om unieke buitenruimtes te creëren die niet alleen voldoen aan de wensen van onze klanten, maar deze ook overtreffen. Met een oog voor detail, een liefde voor groen en een diepgaande kennis van de lokale flora en ecologie, zorgt Nickenloo en Coopers Hoveniers ervoor dat elke tuin een oase van rust en schoonheid wordt.


Laat Nickenloo en Coopers Hoveniers uw buitenruimte transformeren. Ontdek de mogelijkheden en geniet van een tuin die het hele jaar door inspireert.